Kyoto | Netherlands

Kyoto

Kiyomizu Temple, Kyoto
Kiyomizu Temple, Kyoto
Sunset in Kyoto

About Kyoto

Kyoto is een stad in het centrale gedeelte van het eiland Honshu in Japan. Het heeft een populatie van ongeveer 1.5 miljoen inwoners. Het is de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan, maar nu is het de hoofdstad van de provincie Kyoto, zowel als een groot onderdeel van het Osaka-Kobe-Kyoto metropool.

Kyoto wordt beschouwd als het centrum van de Japanse cultuur. In deze plaats worden traditionele kunstvormen gekoesterd en onderhouden wat deze plaats een genot maakt voor elke bezoeker. Met meer dan 1600 boeddistische tempels en 270 shinto schrijnen is deze stad een van ’s werelds grootste cultuur schatten en staat dan ook op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. Ondanks dat het tegenwoordig functioneerd als een moderne stad staat Kyoto in veel opzichten in schel contrast met Tokyo.

 • Veel van Japan’s meest belangrijke en oudste shinto schrijnen en boeddhistische tempels
 • Kyoto Keizerlijk Paleis, de residentie van de keizerlijke familie tot 1868
 • Nishiki’s verse voedsel markt
 • Nijo Kasteel
 • Kinkakuji, het Gouden Paviljoen
 • Ginkakuji, het Zilveren Paviljoen
 • Higashiyama, bewaard historisch district
 • Pad der Filosofen, vooral een genot tijdens de kersenbloesemtijd
 • Fushimi Inari, 1000 rode ‘torii’ poorten
 • Sanjusangendo, 1001 beelden van godin Kannon
 • Gion district welke beroemd is om de Geisha en Maiko (leerling Geisha)

Bezoek Kyoto

Op de lijst van hoogtepunten in Kyoto staat het Gouden Paviljoen, Kiyomizu Tempel, het Keizerlijk Paleis en Nijo Kasteel. Maar niet te vergeten zijn ook de Ryo-anji Tempel met zijn beroemde zen rotstuin, het Zilveren Paviljoen en de villa’s van Manpuku-ji en Shisen-do welke u rust en vrede brengen met de kleine binnenplaatsen en traditionele architectuur.

Een wandelingetje door de centrale gebieden van Kyoto is misschien wel de beste manier om de Nishiki-koji marktplaats, de schilderachtige buurten van Kiyamachi en de Geisha kwartieren van Gion en Pontocho te bezoeken.

Niet zoals veel andere steden in Japan is Kyoto’s lay-out duidelijk en makkelijk te navigeren. De stad is gepland volgens Chinees voorbeeldl, met straten die loodrecht op elkaar staan. Kyoto is tijdens de middeleeuwen vaak geplunderd en verbrand, maar is de enige grote stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet is gebombardeerd.

Ook is Kyoto bekend om zijn grote hoeveelheid aan heerlijk Japans eten. De speciale omstandigheden van de stad, ver van de zee en huis van veel boeddhistische tempels, heeft er voor de ontwikkeling van een rijk vegetarische keuken gezorgd.

 

Keizerlijk Paleis

Als een toerist heeft u het privilege om het Keizerlijk Paleis te bezoeken zonder dat u langer hoeft te wachten dan ongeveer een dag of 2 om toestemming te krijgen van de authoriteiten. De Japanners zelf moeten meestal een aantal maanden! wachten. De gigantische gebouwen van het paleis bevinden zich in het midden van Kyoto omringd door een uitgebreid park.

Alhoewel de keizer tegenwoordig in Tokyo woont, gaan alle nieuwe heersers naar Kyoto om gekroond te worden. Toegang tot de voortreffelijke Keizerlijke villas Katsura en Shugakuin, en het Sento Gosho park is toegestaan samen met het bezoek aan het Keizerlijk Paleis.

 

Nijo Kasteel

Nijo Kasteel was de Tokugawa shogunaat’s residentie in Kyoto en is een uniek en historisch gebouw welke de kracht demonstreert waarmee Japan werd geregeerd. Netzoals in Nikko werden de beste timmerlieden en artiesten van Japan te werk gesteld om dit kasteel te bouwen. Het is een van Japan’s best bewaarde kastelen. De zogenaamd ‘Nachtegaalvloer’, is zo ontworpen dat het geluid maakt als een nachtegaal wanneer er overheen wordt gelopen. Het is een fascinerende constructie welke zelfs vandaag de dag niet zomaar gekopieerd kan worden. Het is aan te raden om het paleis te bezoeken met een van de Engelstalige tours om zo veel mogelijk uit het bezoek te halen als mogelijk.

Kiyomizu Tempel

Kleine smalle straatjes langs oude houten huizen leiden naar deze, hoog boven de stadgelegen, oude boeddhistische tempel. Het imposante bouwwerk is helemaal gebouwd zonder spijkers te gebruiken. In de lente is de tempel gehuld in bloeiende kersenbloesems, en in de herfst licht het op door het omringende bos met rood en gele herfstbladeren. Het adembenemende zicht op Kyoto vanaf het tempel terras zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Ook de omliggende regio is fascinerend. U kunt letterlijk uren doorbrengen met het ontdekken van kleine theehuisjes en winkeltjes die lokale handwerkkunsten verkopen.

 

Sanjusangendo

Dit zeer beroemde houten gebouw, daterend uit 1266, is het huis van maar liefst 1001 briljant bewerkte houten beelden van Kannon, de godin van barmhartigheid. Elk van de 1001 beelden heeft een eigen gezichtsuitdrukking, en men zegt dat een ieder een gezicht kan vinden welke lijkt op die van zichzelf. De lange veranda die buitenlangs de hal loopt is honderden jaren lang gebruikt door boogschutters, en er is nog steeds een competitie tweemaal per jaar.

 

Miho museum

Ongeveer 1,5 uur met de trein en bus vanaf zuidoost Kyoto is het indrukwekkende Miho kunstmuseum. Het museum is een aantal jaar geleden gebouwd door een moeder en dochter die een mooie plek wilden om hun kunstschatten op te slaan en tentoon te stellen. Ze vroegen de Chinese architect I.M. Pei, wie onder andere ook beroemd is voor het ontwerpen van de piramide bij het Louvre in Parijs, om een gebouw te ontwerpen in een erg mooie en bergachtige omgeving. Het resultaat is dat het museum mooi geïntegreerd is met de omgeving. Pei was geïnspireerd door het Chinese verhaal van Shangri-La, waarin arme vissers ineens een paradijs vinden.

Het museum is voor de helft gebouwd in de bergzijde, en de gebouwen zijn in harmonie met de natuur: 80% van de tentoonstelling is ondergronds. Het museum is zeker een uitstapje waard vanuit Kyoto.

Praktische informatie:

 • Van Tokyo naar Kyoto, ongeveer 2 uur en 30 minuten met de shinkansen (hogesnelheidslijn)
 • Van Osaka naar Kyoto met de trein is ongeveer 30 minuten

 

Our packages includes Kyoto

The Yomeimon Gate, Nikko

Kort Traditioneel en Modern Japan 2017 – 2018

6 Dagen Tokyo, Kyoto en de Japanse Alpen voor 1795 EUR pp

aichi-nagoya-yakata

Van Tokyo naar Seoul

14 Dagen vanaf 3675 EUR pp

Bay Bridge

Japan en Zuid-Korea

12 Dagen vanaf 3105 EUR pp

Himeji castle

Midden en Noord-Japan

20 Dagen vanaf 5965 EUR pp

tochigi_nikko_toshogu_shrine

Wonderen van Japan

15 Dagen vanaf 4490 EUR pp

Maiko walking in Gion, Kyoto

Modern en Traditioneel

9 Dagen vanaf 2480 EUR pp

Sunset in Kyoto

21 Dagen Japan Groepsreis

Bestemmingen: Fukuoka, Nagasaki, Kumamoto, Yufuin, Hiroshima, Okayama, Kyoto Nara, Nagano, Tokyo, Sendai, Naruko Onsen, Aomori, Morioka
21 dagen/19 nachten
Vertrekdata: 24 sep – 14 okt 2017
6398 EUR pp

** Reisschema onder voorbehoud **

The Itsukushima Shrine on Miyajima Island, Hiroshima

14 Dagen Japan Groepsreis

Bestemmingen: Tokyo, Hakone, Takayama, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Osaka
4 – 17 juni 2017
4698 EUR pp

nagano_matsumoto_castle_7

Kort Traditioneel en Modern Japan

5 Dagen vanaf 1278 EUR

hiroshima-bomb-dome

Tokyo, Kyoto & Hiroshima

7 Dagen vanaf 2144 EUR pp

Tokyo Sky Tree

Tokyo & Kyoto

5 Dagen vanaf 1394 EUR

kanagawa_kamakura

Ontdek Japan

10 Dagen vanaf 2764 EUR

kyoto-tea-ceremony

Basis Japan

7 Dagen vanaf 1866 EUR

shizuoka-mt-fuji-7

Het beste van Japan

12 Dagen vanaf 3227 EUR

Asakusa Temple, Tokyo

2 Weken Japan Tokyo, Hakone, Hiroshima en Osaka

Verken de highlights van Japan binnen 2 weken en dompel je onder in modern, traditioneel en natuur!
Bezoek metropolis Tokyo, natuurgebied Hakone, historisch Hiroshima en levendig Osaka! Reis met de Japan […]

kanagawa-hakone-4

2 Weken Japan Tokyo, Hakone, Takayama en Kyoto

Verken de highlights van Japan binnen 2 weken en dompel je onder in modern, traditioneel en natuur!
Bezoek metropolis Tokyo, natuurgebied Hakone, authentieke bergstad Takayama en culturele hoofdstad Kyoto! Reis met […]

hyogo-kobe-port

Kansai BANZAI!

Het Kansai-gebied – volgens de Japanners het echte Japan – met twee eeuwenoude hoofdsteden en historische bezienswaardigheden. Het gebied ligt geografisch erg gunstig met alle belangrijke steden in goed bereik […]

wakayama-kumanokodo-pilgrims-road-5

Pelgrimspad – Kumano Kodo

Ervaar de traditie van de Kumano Kodo – het pelgrimspad naar de Kumano Schrijn door de bossen en heuvels van de Kii Schiereiland ten zuiden van Kyoto.

kyoto-Ryoanji-Temple

Kyoto Middagexcursie

U heeft nog een paar uurtjes vrij in Kyoto en nog niet genoeg gehad van deze schitterende stad? Dan kan deze middagexcursie u helpen met nog een aantal van de […]

Kiyomizu Temple, Kyoto

Kyoto Ochtendexcursie

De oude keizerlijke hoofdstad Kyoto, waar zelfs een verblijf van een week niet voldoende is om alle prachtige dingen die deze stad herbergt te bezoeken. Deze ochtendexcursie focust op de […]

Kiyomizu Temple, Kyoto

Kyoto Fietsexcursie

Wilt u lekker fietsen door de straatjes van Kyoto? En niet met de bus of trein waardoor u een hoop mist van de stad? Dan is deze excursie geschikt voor […]

anime-manga-2

Pop Japan

Japan, de geboorteplek van anime, manga, characters en videogames. Klassiekers zoals Dragonball, Hello Kitty of Nintendo worden vaak geassocieerd met Japan en zoals de meeste fanatiekelingen weten is Japan een […]

aomori-nebuta

Noord-Japan Reis (Tohoku)

‘De Smalle Weg naar het Diepe’ of ‘Oku no Hosomichi’, het meesterwerk van poëet Matsu Bashou behoort tot de top van de Japanse literatuur. Het werk is gebaseerd op Bashou’s […]

Wakayama_koya_san_temple_3

Rustiek Japan

Een prachtig landschap, een relaxte sfeer, kalmte, geweldige bezienswaardigheden en vriendelijke mensen. Deze tour heeft dit allemaal en focust op Shikoku (let: vier landen), Japan’s vierde eiland in het zuidwesten […]

Mt.Fuji in spring

Japan Highlights 2 Weken

Ontdek Japan met de (kogel) trein “Shinkansen”

De shinkansen of kogeltrein is Japan’s trots en staat bekend om zijn snelheid van maximaal 320 km/u, punctualiteit, comfort, veiligheid en efficiëntie. Het raast […]

shinkansen

Japan Highlights 3 Weken

Ontdek Japan’s hoogtepunten met de kogeltrein en de Japan Rail Pass binnen 23 dagen!

Reis dwars door Japan vanaf Zuid naar Noord in 23 dagen. Geniet van het reizen met verschillende […]

Tokyo: shrine and Tokyo Tower

Japan Modern en Traditioneel

Altijd al eens naar Japan gewild? Maar weinig tijd te besteden? Dan is dit de ultieme individuele tour! Deze tour neemt je mee naar de hoogtepunten van Japan. Eerst bezoek […]

hyogo-himeji-castle-JNTO

Lente in Japan

De lente in Japan vindt plaats vanaf eind maart t/m met mei. Deze prachtige periode waarin de temperatuur niet te koud maar ook niet te warm is, is voor velen […]

shimane-matsue_gakuenji_temple

Herfst in Japan

Het is herfst in Japan van september t/m november. In deze tijd is Japan gehuld in een prachtig kleurenpalet van herfstbladeren.

Tokyo by night

Kunst in Japan

Japan staat bekend om haar sublieme esthetiek, rijke tradities en betoverende natuur, maar ook om haar innovatieve technologie, commercie en moderniteit. Deze tour neemt je mee op reis om kennis […]

kyoto-tea-ceremony

Het Pad der Filosofen en Theeceremonie in Kyoto

Bezoek de Werelderfgoedstukken zoals de Ginkakuji Tempel (Zilveren Paviljoen) en wandel langs het Pad der Filosofen. Leer over de Japanse cultuur door middel van de theeceremonie. Hierna bezoekt u het […]

kyoto-inari-2

Fushimi Inari Schrijn en Sake Excursie

Deze tour in Kyoto neemt u mee naar verschillende sakebrouwerijen in Kyoto’s Fushimi district. U kunt hier heerlijke sake proeven. Naderhand gaat deze tour naar de Fushimi Inari Schrijn welke […]

kyoto-tea-ceremony

Kyoto Dagexcursie

De Kyoto dagexcursie bezoekt alle hoogtepunten van deze historische stad: Nijo Kasteel, het Gouden Paviljoen, het Keizerlijk Paleis, de Heian Schrijn, de Sanjusangendo en Kiyomizu Tempel. De tour wordt gedaan […]

Maiko walking in Gion, Kyoto

Kyoto Maiko diner

Ervaar een echt traditionele Japanse nacht!
Vertrekdagen: 24 – 31 maa, 2 okt – 10 nov: ma, woe, vr, 2 jun – 29 sep: woe, vr
Behalve: 28 apr, 1, 3, 5 […]

kyoto-arashiyama

Kyoto Sagano Bamboebos & Arashiyama Wandelexcursie

Geniet van de omgeving van Arashiyama en het bamboebos van Sagano met deze wandeltour inclusief Engelssprekende gids. Loop op een paadje door een bamboebos in Kyoto en geniet van het […]