Bestemmingen: Tokyo, Hakone, Takayama, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Osaka
4 – 17 juni 2017
4698 EUR pp

Dag 1 : Vertrek Amsterdam

Verzamelen bij check-in om baggage af te geven. Vertrek naar Narita International Airport. Een maaltijd en een snack worden geserveerd tijdens de vlucht.

Dag 2 : Tokyo

Aankomst Narita International Airport. Daarna richting hotel in Tokyo. Inchecken hotel voor twee nachten.
Accommodatie: 3*** Prince Hotel o.i.d

Dag 3 : D3. Tokyo – Dagexcursie Nikko (Optioneel) (ontbijt/lunch)

Ontbijt in het hotel. Nikko Werelderfgoeddagexcursie per bus o.l.v een Engelssprekende gids. Het Nikko complex valt onder de UNESCO-Werelderfgoed en staat bekend om zijn uitbundige decoraties, sierlijke details en valt onder de nationale schatten van Japan. De Nikko schrijn herbergt de overblijfselen van Tokugawa Ieyasu, een belangrijke sleutelfiguur in de vereniging van Japan aan het begin van de 17e eeuw. Japanse stijl lunch.
Daarna bezoek Chuzenji Meer: het symbool van Nikko, gecreëerd door een uitbarsting van Mt. Nantai. Vervolgens naar de Kegon Watervallen. De excursie eindigt weer in Tokyo, in de buurt van Shinjuku West Station. Na de rondleiding vrije avond.
Accommodatie: 3*** Prince Hotel o.i.d.

Dag 4 : Tokyo – Dagexcursie Yokohama/Kamakura (ontbijt/lunch)

Ontbijt in het hotel. Dagexcursie Yokohama/Kamakura per bus o.l.v een Engelssprekende gids. Bezoek Kotoku-in Tempel en de Great Buddha (13.35m, 121 ton) die als symbool van Kamakura fungeert. In tegenstelling tot de Great Buddha in Nara, staat deze in de buitenlucht en voor een klein bedrag is de binnenkant toegankelijk. Lunch in de omgeving. Bezoek Tsurugaoka Hachimangu schrijn en Komachi-dori, een van de vooraanstande bezienswaardigheden van Kamakura. De Tsurugaoka Schrijn beschermt krijgers en de Komachi-dori is een beroemd straatje vol winkeltjes en restaurantjes.
Daarna naar de Hokoku-ji tempel, een oude en beroemde tempel van de Rinzai-sekte. Matcha groene theeceremonie ervaren.
Afhankelijk van het weer zijn er alternatieve bestemmingen zoals: Hase-dera, Engaku-ji Tempel, Kencho-ji Tempel, Kamakura-gu Treasure Hall, Sankeien Garden, Yokohama Marine Tower, Yamashita Park, of de Yokohama Landmark Tower Sky Garden.
Accommodatie: 3*** Prince Hotel o.i.d.

Dag 5 : Tokyo – Hakone – Mt. Fuji – Vijf Fuji Meren (ontbijt/diner)

Ontbijt in het hotel. Dagexcursie Yokohama/Kamakura per bus o.l.v een Engelssprekende gids. Bezoek Kotokuin Tempel en de Great Buddha (13.35m, 121 ton) die als symbool van Kamakura fungeert. In tegenstelling tot de Great Buddha in Nara, staat deze in de buitenlucht.  Lunch in de omgeving. Bezoek Tsurugaoka Hachimangu schrijn en Komachi-dori, een van de vooraanstaande bezienswaardigheden van Kamakura. De Tsurugaoka schrijn beschermt krijgers en de Komachi-dori is een beroemd straatje vol winkeltjes en restaurantjes. Daarna naar de Hokoku-ji tempel, een oude en beroemde tempel van de Rinzai-sekte. Matcha groene theeceremonie. Afhankelijk van het weer zijn er alternatieve bestemmingen zoals: Hase-dera, Engaku-ji Tempel, Kencho-ji Tempel,
Kamakura-gu Treasure Hall, Sankeien Garden, Yokohama Marine Tower, Yamashita Park, of de Yokohama Landmar Tower Sky Garden.
Accommodatie: Hotel Mt. Fuji o.i.d.

Dag 6 : Yamanaka Meer – Mt. Fuji - Takayama (ontbijt/diner)

Ontbijt in het hotel. Naar het pittoreske Shira-ito no Taki (Witte Draad Waterval) liggend aan de voet van Mt. Fuji. De waterval is een van de mooiste van Japan wegens zijn kleinere watervallen die net als lange, witte draden vanaf de rand van een hoge klif stromen.
Verder reizen naar Takayama. Maak na aankomst een wandeling en ervaar de allure van een oudere tijdperk.
’s Avonds diner in het hotel.
Accommodatie: 3*** Hida Takayama o.i.d.

Dag 7 : Takayama (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Daarna naar de ochtendmarkt. Wandelen door Kami Sannomachi, een charmante wijk met veel oude huizen, verschillende winkels, koffiehuizen en sakebrouwerijen – waarvan sommige al eeuwen in bedrijf zijn. Bezoek Takayama Matsuri Yatai Kaikan (Tentoonstellingszaal met festival praalwagens) om enkele prachtige yatai (praalwagens) te bekijken. Deze zijn een paar honderd jaar oud en kernmerken zich met gedetailleerde houtsnijwerk, decoratieve metaalwerk en mooi lakwerk.
Accommodatie: 3*** Hida Takayama o.i.d.

Dag 8 : Takayama – Kanazawa (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Reizen naar Shirakawa-go, een UNESCO Werelderfgoed – beroemd vanwege zijn traditionale gasshozukuri-boerderijen met rieten daken die de biddende handen van boeddhistische monniken symboliseren. Wandeling maken door het Ogimachi dorp, met boerderijen die meer dan 250 jaar oud zijn en nu als restaurants, winkels en kleine musea functioneren.
Hierna naar Kanazawa, hoofdstad van Ishikawa-prefectuur. Geniet van een wandeling door de stad met o.a de Kenroku-en – een van de mooiste landschapstuinen van Japan. Diner in het hotel.
Accommodatie: 3*** Hotel Kanazawa o.i.d.

Dag 9 : Kanazawa - Kyoto (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Kyoto met de kogeltrein. Na aankomst in de middag halve dag bezienswaardigheden met o.a een bezoek aan het Gouden Paviljoen (Kinkakuji), een zentempel bedekt in bladgoud.
Accommodatie: 3*** Kyoto o.i.d.

Dag 10 : Kyoto – Nara (ontbijt/diner)

Ontbijt in het hotel. Dagexcursie Kyoto en Nara. Nara is een oude Japanse hoofdstad en staat bekend om het Todaiji Tempelcomplex – een van Japan’s meest beroemdste boeddhistische tempels en Nara Park die bekend staat om zijn loslopende herten. Todaiji’s hoofdhal, de Daibutsu-den is de grootste houten constructie ter wereld en huisvest een enorme bronzen boeddha. In de hal staat een grote houten pilaar met een kruipgat aan de onderkant. Volgens een lokale traditie zullen degenen die er doorheen zijn gekropen verlichting in een volgend leven vinden. Vlakbij het complex staat Kasuga Taisha Schrijn – onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst –een schrijn omgeven door honderden stenen lantaarns. In de namiddag, terug naar Kyoto voor de Heian-jingu, een keizerlijke shinto-schrijn. ’s Avonds diner in het hotel
Accommodatie: 3*** Kyoto o.i.d.

Dag 11 : Kyoto (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Geniet van een vrije dag in Kyoto om bijv. te winkelen in Kawaramachi en Oteramachi. Er zijn daar veel lokale en westerse restaurants.
Accommodatie: 3*** Kyoto o.i.d.

Dag 12 : Kyoto - Hiroshima (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Vrije tijd in Hiroshima om bijv. het atoombommuseum en Peace Park te verkennen.
Uw zware bagage wordt vooruitgestuurd naar Osaka, bereid daarom s.v.p een kleinere tas voor een nacht voor.
Accommodatie: 3*** Hiroshima o.i.d.

Dag 13 : Hiroshima – Miyajima - Osaka (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Vanaf Miyajima Port met de ferry naar Miyajima Eiland. Dit kleine eiland staat op de Werelderfgoedlijst en ligt op slechts 30 min. afstand van het centrum van Hiroshima. De indrukwekkende karmozijnrode torii-poort staat in de zee voor de schrijn en heeft zijn charme tijdens zowel eb als vloed. In Japan zijn herten heilig en zijn ook Miyajima’s kleine inwoners die u verwelkomen met nieuwsgierige ogen.
Vervolgens naar Osaka.
Accommodatie: 3*** Osaka o.i.d.

Dag 14 : Osaka – Kansai International Airport (ontbijt)

Na ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven.

4698 EUR pp
Op basis van tweepersoonskamer
+ 998 EUR eenpersoonstoeslag

GROEPSREIS VOORWAARDEN
Reizigers met een niet-EU-paspoort hebben wellicht een visum nodig
Het paspoort moet geldig gedurende het Japanverblijf zijn
Neem contact op met de Japanse Ambassade voor vragenbetreffende visa: 070-3469544 of http://www.nl.emb-japan.go.jp/e/consulate/
De plekken zijn beperkt
De prijs/reisschema is eventueel onderhevig aan verandering afhankelijk van de Leverancier
Er zijn minimaal 15 deelnemers nodig om de reis door te laten gaan
Indien men alleen het Landarrangement aanschaft: alleen hotels/maaltijden/excursies inclusief. Vluchten en transport van/naar hotel zijn exclusief.
** We raden sterk aan om de deelnemers de Optionele Reisverzekering af te sluiten **
(Aan)betaling
Een eenmalige NIET-RESTITUEERBARE aanbetaling van 300 EUR p.p. wordt gedaan tijdens het boeken.
Het resterende bedrag moet binnen 66 dagen voor vertrek voldaan worden.
Indien een reservering binnen 66 dagen voor vertrek valt, dan moet het volledige bedrag tijdens het boeken worden voldaan.
Indien het resterende bedrag niet voldaan is binnen het bovengenoemde termijn, dan heeft JTB Amsterdam het recht om de groepsreis te ontzeggen.
Annuleringen/Wijzigingen
In het geval van een vrijwillige annulering heeft de aanbetaling geen restitutie.
Annuleringen/afwijkingen/wijzigingen wegens natuurrampen, weer, oorlog, civiele onrust en besluiten op gouvernementeel niveau m.b.t immigratie e.d dan gelden de onderstaande regels. JTB
Amsterdam zal zich inzetten om de annulerings- en wijzigingskosten te minimaliseren.
Indien er onvoorziene situaties voorkomen tijdens de reis m.u.v het bovengenoemde dan zullen de additionele kosten op de individuele deelnemer worden verhaald.
Tot 66 dagen voor vertrek: 300 EUR p.p. aanbetaling
65 – 32 dagen voor vertrek: 30% van het totaalbedrag
31 – 16 dagen voor vertrek: 50% van het totaalbedrag
15 dagen voor vertrek: 100% van het totaalbedrag
Individuele additionele arrangementen die buiten de groepsreis vallen kunnen niet-restitutabel zijn.
Wijzigingen tot 66 dagen voor vertrek kunnen geaccepteerd worden d.m.v wijzigingskosten indien de beschikbaarheid het toelaat.
Wijzigingen 65 dagen voor vertrek zijn niet toegestaan.
Deelname
Ten voordele van de andere deelnemers in de groepsreis, behoudt JTB Amsterdam zich het recht om personen af te wijzen en toegang tot de reis te ontzien. JTB Amsterdam behoudt zich ook het recht voor om deelnemers wiens gedrag onverenigbaar is met de interesses van de rest van de groep te verwijderen van de tour. De verwijderde deelnemer zal voor de terugreis financieel verantwoordelijk worden gesteld. Er geldt een minimaal aantal deelnemers van 15 om een groepsreis met reisbegeleider te garanderen. JTB zal de deelnemers 66 dagen voor vertrek op de hoogte stellen van allerlei wijzigingen. Onze excuses dat de groepsreizen alleen door kunnen gaan indien er een minimaal aantal deelnemers wordt bereikt. JTB Amsterdam houdt zich het recht voor om iedere vertrekdatum te annuleren indien er niet voldoende deelnemers zijn. De aanbetaling wordt uitgekeerd.
** Er is een mogelijkheid dat de groepsreis eventueel door kan gaan met minder dan 15 deelnemers, maar dit vereist wijzigingen in prijs en reisschema.