Bestemmingen: Fukuoka, Nagasaki, Kumamoto, Yufuin, Hiroshima, Okayama, Kyoto Nara, Nagano, Tokyo, Sendai, Naruko Onsen, Aomori, Morioka
21 dagen/19 nachten
Vertrekdata: 24 sep – 14 okt 2017
6398 EUR pp

** Reisschema onder voorbehoud **

Dag 1 : Vertrek Amsterdam

Verzamelen bij check-in om baggage af te geven. Vertrek naar Fukuoka International Airport. Een maaltijd en een snack wordt geserveerd tijdens de vlucht.

Dag 2 : Fukuoka (diner)

Na aankomst op Fukuoka Airport richting het hotel in Fukuoka. Halve dagexcursie in de stad. Bezoek brengen aan de Hakata Machiya Furusato-mura, een volksmuseum waar de levenstijl van de vroeg 20ste eeuwse Hakataambachtslieden te zien is. In de buurt ligt Kushida-jinja, een belangrijk shinto-heiligdom die de jaarlijkse Hakata Gion Yamasaka Festival organiseert tijdens de zomer. De Momochi Seaside Park is Fukuoka’s moderne gebied vol futuristische gebouwen en openbare parken. De voornaamste attracties
van het gebied liggen rond Fukuoka Tower. Geniet van een wandeling door Canal City Hakata, een groot entertainmenten shoppingcomplex. Diner in het hotel.
Accommodatie: 3*** Crown Plaza o.i.d.

Dag 3 : Fukuoka – Nagasaki (ontbijt/diner)

Via de Saikai Brug richting Nagasaki. Eerst naar Huis ten Bosch, een themapark gebaseerd op Holland vol Nederlandse stijl gebouwen, grachten, molens en tuinen. Eenmaal in Nagasaki, bezoek aan het atoombommuseum, Nagasaki International Peace Memorial Hall en Heiwa-Koen (Peace Park). De Peace Park was opgericht dichtbij het hypocentrum van de explosie en slechts de restanten van een betonnen muur van Urakami Kathedraal zijn nog te zien. Diner in het hotel.
Accommodatie: 3*** Hotel New Nagasaki o.i.d.

Dag 4 : Nagasaki – Shimabara – Nagasaki (ontbijt/diner)

Richting Shimabara, voor Mt. Unzen, een actieve vulkaan met meerdere overlappende lavakoepels. Rijden langs de Nita-Toge Pass richting Unzen Kabelbaan Station met een observatiedek met uitzicht over de omringende bergen en de Ariake Zee. Vervolgens naar warm waterbronstad Unzen waar een geometrische zone bekend als Unzen Jigoku (Unzen Hel)) is gevestigd. Mogelijkheid om een wandeling door “Hell’s Valley” te maken of een bezoek te brengen aan een authentieke onsen. Hierna naar Shimabara, een stad vol historische bezienswaardigheden zoals Shimabara Kasteel en kasteelstad Koi ga Oyogu Machi (stad van de koi- karpers). ’s Avonds diner in het hotel.
Accommodatie: 3*** Hotel New Nagasaki o.i.d.

Dag 5 : Nagasaki – Kumamoto (ontbijt)

Na het ontbijt richting Kumamoto, bekend vanwege Kumamoto Castle. De stad is ook thuisbasis van de Suizen-ji-koen, een prachtig Japanse stijl aangelegde tuin.
Accommodatie: 3*** Nikko Kumamoto o.i.d.

Dag 6 : Kumamoto - Yufuin (ontbijt/diner)

Yufuin is een klein bergdorpje beroemd vanwege zijn hete bronnen. Bezoek Kinrin-ko Meer, een meer omgeven door natuur met een omtrek van slechts 400 meter. In de buurt van het meer liggen 12 gemeenschappelijke badhuizen. Vervolgens naar Kyushu Yufuin Mingei Mura Folk Craft Village, o.a een keukengereimuseum waar gebruiksvoorwerpen uit de 19e eeuw worden tentoongesteld. Ook zullen ambachtslieden traditionele kunsten zoals het maken van Japans papier en glasblazen demonstreren. ’s Middags en ‘s avonds vrije tijd om bijv. het charmante bergstadje te verkennen. Japanse stijl diner in het hotel.
Accommodatie: 3*** Ryokan

Dag 7 : Yufuin – Dazaifu - Hiroshima (ontbijt)

Richting culturele stad Dazaifu voor een bezoek aan de Dazaifu Tenman-gu, een belangrijke schrijn toegewijd aan Sugawara no Michizane, een geleerde en politicus uit de Heian periode.
Vervolgens richting Hiroshima voor een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum en Park.
Accommodatie: 3*** Rihga Royal Hotel Hiroshima o.i.d.

Dag 8 : Hiroshima – Miyajima - Hiroshima (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Vanaf Miyajima Port met de ferry naar Miyajima Eiland. Dit kleine eiland staat op de Werelderfgoedlijst en ligt op slechts 30 min. afstand van het centrum van Hiroshima. De indrukwekkende karmozijnrode torii-poort staat in de zee voor de schrijn en heeft zijn charme tijdens zowel eb als vloed. In Japan zijn herten heilig en zijn ook Miyajima’s kleine inwoners die u verwelkomen met nieuwsgierige ogen.
Accommodatie: 3*** Rihga Royal Hotel Hiroshima o.i.d.

Dag 9 : Hiroshima – Kurashiki - Okayama (ontbijt)

Onbijt in het hotel. Richting Kurashiki. Wandelen door de historische straten van Bikan-chiku vol oude gebouwen, warenhuizen en kleine winkeltjes. Daarna verder naar Okayama, een bezoek brengen aan de Koraku-en-tuin – een van Japan’s mooiste landschapstuinen vol vijvers, wandelpaden, thee- en rijstvelden, een kraanvogelvolière en esdoornbomen.
Accommodatie: 3*** Hotel Okayama o.i.d.

Dag 10 : Okayama – Kyoto (ontbijt)

Kyoto is vandaag de bestemming – het culturele centrum van Japan. Onderweg een stop maken in Himeji. Bezoek Himeji Castle (Witte Reigerkasteel) uit 1580. De renovatie van het kasteel is eindelijk compleet! Kyoto is rijk aan oude Japanse temples, natuur en tuinen. Diner op eigen gelegenheid. Accommodatie: 3*** Kyoto o.i.d.

Dag 11 : Kyoto (ontbijt/diner)

Ontbijt in het hotel. Dagexcursie Kyoto en Nara. Nara is een oude Japanse hoofdstad en staat bekend om het Todaiji Tempelcomplex – een van Japan’s meest beroemdste boeddhistische tempels en Nara Park die bekend staat om zijn loslopende herten. Todaiji’s hoofdhal, de Daibutsu-den is de grootste houten constructie ter wereld en huisvest een enorme bronzen boeddha. In de hal staat een grote houten pilaar met een kruipgat aan de onderkant. Volgens een lokale traditie zullen degenen die er doorheen zijn gekropen verlichting in een volgend leven vinden. Vlakbij het complex staat Kasuga Taisha Schrijn – onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst –een schrijn omgeven door honderden stenen lantaarns. In de namiddag, terug naar Kyoto voor de Heian-jingu, een keizerlijke shinto-schrijn.
Accommodatie: 3*** Kyoto o.i.d.

Dag 12 : Kyoto (ontbijt)

Ontbijt in het hotel. Geniet van een vrije dag in Kyoto om bijv. te winkelen in Kawaramachi en Oteramachi. Er zijn daar veel lokale en westerse restaurants.
Accommodatie: 3*** Kyoto o.i.d.

Dag 13 : Kyoto - Nagano (ontbijt/lunch)

Na aankomst op Nagano Station naar Zenko-ji Tempel, de hoofdhal is een nationale schat met een zeldzame houten
structuur. Japanse stijl lunch. Na de lunch verder naar Yudanaka Station en vanaf daar met een shuttlebus naar Kanbayashi Onsen-guchi. Naar de beroemde Jigokudani Monkey Park. Hierna terug naar Nagano. Diner op eigen gelegenheid.
Accommodatie: 3*** Nagano o.i.d.

Dag 14 : Nagano - Tokyo (ontbijt)

Met de shinkansen naar Tokyo, de metropolis. Downtown Tokyo is verdeeld in districten, de meest bekende daarvan zijn Asakusa, Akihabara, Ueno, Shibuya, Harajuku, Roppongi, Ginza, Ikebukuro en Shinjuku. Bezoek twee of drie districten een dag elk, ieder district brengt zo zijn eigen atmosfeer mee. Diner op eigen gelegenheid.Accommodatie: 3*** Prince Hotel o.i.d

Dag 15 : Tokyo – Dagexcursie Nikko (ontbijt/lunch)

Ontbijt in het hotel. Nikko Werelderfgoed-dagexcursie per bus o.l.v een Engelssprekende gids. Het Nikko-complex valt onder de UNESCO-Werelderfgoed en staat bekend om zijn uitbundige decoraties, sierlijke details en valt onder de nationale schatten van Japan. De Nikko schrijn herbergt de overblijfselen van Tokugawa Ieyasu, een belangrijke sleutelfiguur in de vereniging van Japan in het begin van de 17e eeuw. Japanse stijl lunch. Daarna bezoek Chuzenji Meer: het symbool van Nikko, gecreëerd door een uitbarsting van
Mt. Nantai. Vervolgens naar de Kegon Watervallen. De excursie eindigt weer in Tokyo, in de buurt van Shinjuku West Station. Na de rondleiding vrije avond.
Accommodatie: 3*** Prince Hotel o.i.d.

Dag 16 : Tokyo – Dagexcursie Yokohama/Kamakura (ontbijt/lunch)

Ontbijt in het hotel. Dagexcursie Yokohama/Kamakura per bus o.l.v een Engelssprekende gids. Bezoek Kotoku-in Tempel en de Great Buddha (13.35m, 121 ton) – het symbool van Kamakura. In tegenstelling tot de Great Buddha in Nara, staat deze in de buitenlucht. Lunch in de omgeving. Bezoek Tsurugaoka Hachimangu schrijn en Komachi-dori, een van de vooraanstaande bezienswaardigheden van Kamakura. De Tsurugaoka Schrijn beschermt krijgers en de Komachi-dori is een beroemd straatje vol winkeltjes en restaurantjes.
Daarna naar de Hokoku-ji tempel, een oude en beroemde tempel van de Rinzai-sekte. Matcha groene theeceremonie. Afhankelijk van het weer zijn er alternatieve bestemmingenzoals: Hase-dera, Engaku-ji Tempel, Kencho-ji Tempel, Kamakura-gu Treasure Hall, Sankeien Garden, Yokohama Marine Tower, Yamashita Park, of de Yokohama Landmark Tower Sky Garden.
Accommodatie: 3*** Prince Hotel o.i.d.

Dag 17 : Tokyo – Sendai - Matsushima (ontbijt/diner)

Na aankomst in Matsushima in-checken hotel. ‘s Middags vrije tijd om bijv. te wandelen door het schilderachtige stadje of de Godaido Hall te bezoeken. De buitenkant is versierd met houtsnijwerk van de twaalf dieren van het maankalender. Optioneel bezoek Zuiganji – een van Tohoku’s meest prominente zentempels, bekend om zijn vergulde en beschilderde schuifdeuren. Diner.
Accommodatie: Matsushima Century Hotel o.i.d

Dag 18 : Matsushima – Naruko Onsen (ontbijt/diner)

Vandaag naar Naruko Gorge, lokale kokeshi-poppen verven en genieten van onsen.
Accommodatie: Japanse stijl ryokan

Dag 19 : Naruko Onsen - Aomori (ontbijt/diner)

Aomori is de grootste stad gelegen in het noorden van het Japan. Aomori staat in Japan zelf bekend om het Nebuta Festival in augustus. Tijdens dit festival worden gigantische verlichte praalwagens door de straten getrokken. Bezoek aan Nebuta Warasse, een museum gewijd aan het festival.
Diner in het hotel.
Accommodatie: Aomori Sunroute Hotel o.i.d.

Dag 20 : Aomori – Towada Meer – Narita (ontbijt)

Aomori is Japan’s grootste appelproducent. Bezoek aan een appelboomgaard appels plukken. Richting Oirase River Valley, een van Japan’s grootste toeristische attractie van Towada-Hachimantai National Park tijdens het herfstseizoen. De Oirase stroomt langs het schilderachtige Oirase Gorge. Rijden door het schilderachtige Towada-ko, het grootste kratermeer op het eiland Honshu.
Overnachting in Morioka. Bezoek Morioka Tezukuri Mura (knutselcentrum) waar er workshops op het gebied van allerlei ambachtelijke vakken zoals houtwerk, aardewerk en verven worden gegeven.
Diner op eigen gelegenheid.

Accommodatie: Narita Hotel o.i.d.

Dag 21 : Vertrek (ontbijt)

Vertrek van Narita International Airport naar Schiphol Amsterdam Airport.

6398 EUR pp
Op basis van tweepersoonskamers
+ 2149 EUR eenpersoonstoeslag

GROEPSREIS VOORWAARDEN
Reizigers met een niet-EU-paspoort hebben wellicht een visum nodig
Het paspoort moet geldig gedurende het Japanverblijf zijn
Neem contact op met de Japanse Ambassade voor vragen betreffende visa: 070-3469544 of http://www.nl.emb-japan.go.jp/e/consulate/
De plekken zijn beperkt
De prijs/reisschema is eventueel onderhevig aan verandering afhankelijk van de Leverancier
Er zijn minimaal 15 deelnemers nodig om de reis door te laten gaan
Indien men alleen het Landarrangement aanschaft: alleen hotels/maaltijden/excursies inclusief. Vluchten en transport van/naar hotel zijn exclusief.
** We raden sterk aan om de deelnemers de Optionele Reisverzekering af te sluiten **
(Aan)betaling
Een eenmalige NIET-RESTITUEERBARE aanbetaling van 300 EUR p.p. wordt gedaan tijdens het boeken.
Het resterende bedrag moet binnen 66 dagen voor vertrek voldaan worden.
Indien een reservering binnen 66 dagen voor vertrek valt, dan moet het volledige bedrag tijdens het boeken worden voldaan.
Indien het resterende bedrag niet voldaan is binnen het bovengenoemde termijn, dan heeft JTB Amsterdam het recht om de groepsreis te ontzeggen.
Annuleringen/Wijzigingen
In het geval van een vrijwillige annulering heeft de aanbetaling geen restitutie.
Annuleringen/afwijkingen/wijzigingen wegens natuurrampen, weer, oorlog, civiele onrust en besluiten op gouvernementeel niveau m.b.t immigratie e.d dan gelden de onderstaande regels. JTB
Amsterdam zal zich inzetten om de annulerings- en wijzigingskosten te minimaliseren.
Indien er onvoorziene situaties voorkomen tijdens de reis m.u.v het bovengenoemde dan zullen de additionele kosten op de individuele deelnemer worden verhaald.
Tot 66 dagen voor vertrek: 300 EUR p.p. aanbetaling
65 – 32 dagen voor vertrek: 30% van het totaalbedrag
31 – 16 dagen voor vertrek: 50% van het totaalbedrag
15 dagen voor vertrek: 100% van het totaalbedrag
Individuele additionele arrangementen die buiten de groepsreis vallen kunnen niet-restitutabel zijn.
Wijzigingen tot 66 dagen voor vertrek kunnen geaccepteerd worden d.m.v wijzigingskosten indien de beschikbaarheid het toelaat.
Wijzigingen 65 dagen voor vertrek zijn niet toegestaan.
Deelname
Ten voordele van de andere deelnemers in de groepsreis, behoudt JTB Amsterdam zich het recht om personen af te wijzen en toegang tot de reis te ontzien. JTB Amsterdam behoudt zich ook het recht voor om deelnemers wiens gedrag onverenigbaar is met de interesses van de rest van de groep te verwijderen van de tour. De verwijderde deelnemer zal voor de terugreis financieel verantwoordelijk worden gesteld. Er geldt een minimaal aantal deelnemers van 15 om een groepsreis met reisbegeleider te garanderen. JTB zal de deelnemers 66 dagen voor vertrek op de hoogte stellen van allerlei wijzigingen. Onze excuses dat de groepsreizen alleen door kunnen gaan indien er een minimaal aantal deelnemers wordt bereikt. JTB Amsterdam houdt zich het recht voor om iedere vertrekdatum te annuleren indien er niet voldoende deelnemers zijn. De aanbetaling wordt uitgekeerd.
** Er is een mogelijkheid dat de groepsreis eventueel door kan gaan met minder dan 15 deelnemers, maar dit vereist wijzigingen in prijs en reisschema.