12 Dagen vanaf 3227 EUR

Dag 1 : Dag 1. ZA. Tokyo

Welkom in Japan! Na de douane zal een assistent je ontmoeten op het vliegveld. Hij of zij spreekt normaalgesproken Spaans en/of Engels. De assistent zal je op de hoogte brengen van de nodige basisinformatie en zal je begeleiden naar een shuttlebus die je naar het hotel zal brengen. Transfer d.m.v bus naar het hotel. Vrije tijd.
In de namiddag zal onze gids je opwachten bij de receptie van het hotel. Je zult de andere reizigers ontmoeten en samen zullen jullie de stad gaan verkennen. Reizen met de metro (incl. tickets) richting Shinjuku, een district die bekend staat om zijn bruisende nachtleven. Inclusief is toegang tot de Metropolitan Government Building die een geweldig uitzicht van de stad vanaf de 46e verdieping biedt. Diner op eigen gelegenheid op aanraden van de gids.
** De metrotransfer en toegang tot de Metropolitan Government Building zal afhankelijk van de aankomsttijd in Japan zijn. Anders vindt deze activiteit op dag 2 plaats.

Dag 2 : Dag 2. ZON. Tokyo

Dagexcursie Tokyo. Bezoek aan de Meiji Shrine, de beroemdste schrijn in Tokyo ter ere van Keizer Meiji en Keizerin Shoken. Daarna richting Omotesando, een chique boulevard omgeven door groene gebieden. Roppongi Hills, een modern gebied vol hoge gebouwen, grote pleinen, kunstgallerijen en bioscopen, staat ook op het programma. Wandelen rondom het Keizerlijk Paleis en Akihabara a.k.a Electric Town vol electronica en manga/anime. Onderweg zullen we ook het Kokugikan stadion passeren waar sumotoernooien worden gehouden. Vervolgens naar Asakusa en Yasukuni Jinja, een controversieële schrijn ter ere van Japanse WO ll-slachtoffers. Het is ook mogelijk om het museum te bezoeken. Daarna vrije middag. De gids zal suggesties doen.

Dag 3 : Dag 3. MA. Tokyo – Saiko Iyashinosato Nenba – Kawaguchiko

Vandaag reizen we richting Mt. Fuji en Kawaguchiko, een idyllische plek vol kleine huisjes en bloemen naast bergen en een prachtig meer. We gaan met de kabelbaan naar de top van de Kachi-Kachi berg om te genieten van een spectaculair uitzicht over de meren en Mt. Fuji. We zullen ook een boottocht op het meer maken.
Vervolgens naar Saiko Iyashinosato Nenba, een klein dorpje omgetoverd tot een museumstad. De typische huisjes zijn nu kunstnijverijzaken, restaurants en musea. Vrije tijd om te lunchen. ’s Middag naar een ryokan (tradioneel Japans hotel) om te genieten van onsen (hete bronnen) en een traditionele Japanse diner.

Dag 4 : Dag 4. DI. Kawaguchiko – Mt. Fuji – Nagoya

Mt. Fuji is een heilige plek en voordat we erop gaan, zullen we een bezoek brengen aan de Fuji Sengen Shrine, de startplek van de Fuji-pelgrimage. Na het bezoek zullen we naar 2305m gaan omgeven door spectaculaire bossen en uitzichten. Vrije tijd om rond te wandelen.
Daarna gaan we naar Nagoya en haar Toyota Museum.
** Het museum is gesloten op 20 september en 3 januari. Indien het bezoek niet door kan gaan, zullen we een alternatieve activiteit gaan doen.

Dag 5 : Dag 5. WOE. Nagoya – Kyoto

‘s Ochtends vertrekken we richting Kyoto, Japan’s culturele hoofdstad die tijdens WO II ongedeerd bleef. Dagexcursie met gids. Bezoek aan o.a Kinkakuji (Gouden Paviljoen), Fushimi Inari, Arashiyama en het bamboebos en het Nijo Kasteel. Vervolgens een bezoek aan oude geishawijk Gion. Vrije tijd.

Dag 6 : Dag 6. DO. Kyoto – Nara – Mt. Koya – Osaka

Dagexcursie Nara, Japans oude hoofstad vol gepreserveerde tempels zoals de Todai-ji, met de grootste houten Boeddha in Japan. Nara Park is een plek voor loslopende herten die heilig zijn in het shintoïsme. Daarna bezoek aan Horyu-ji, een Werelderfgoedtempel met de oudste houten pagoda ter wereld.
Vervolgens naar Mt. Koya, een esoterische plek van het boeddhisme en zijn pelgrimages. Bezoek aan het Okuno-in Mausoleum, een sprituele begraafplaats met zo’n 20.000 graven. Vervolgens vegetarische lunch in een boeddhistisch klooster. Daarna is er een mogelijk om te mediteren (ajikan).
We rijden verder naar Osaka, een van de grootste steden in Japan. ’s Avonds bezoek aan Dotonbori, een district vol neonlichten met een bruisend nachtleven.

Dag 7 : Dag 7. VR. Osaka – Himeji – Inbe – Okayama

Vertrek richting Himeji. Toegang tot het kasteel. Daarna lunch.
Verder naar Inbe, een klein aardewerkdorpje vol smalle steegjes, traditionele huisjes en winkeltjes. Hierna naar Okayama voor een bezoek aan de Koraku-en-tuin, een van de mooiste landschapstuinen in Japan.

Dag 8 : Dag 8. ZA. Okayama – Kurashiki – Miyajima – Hiroshima

Naar Kurashiki, een charmant, historisch stadje die stilgestaan heeft in de tijd. Daarna, onderweg naar Hiroshima zullen we een koffiepauze onderweg nemen. We komen eerst aan in Miyajima, een heilig eiland waar men naast de goden leeft. We bezoeken uiteraard de Itsukushima Schrijn. Vrije tijd om rond te wandelen en om te lunchen. Na Miyajima richting Hiroshima, een stad die bekend staat om zijn droevige geschiedenis. Bezoek aan het atoombommuseum en omgeving.

Dag 9 : Dag 9. ZON. Hiroshima – Matsuyama

Vandaag gaan we per boot naar het eiland Shikoku. De overtocht duurt ongeveer 2.5 uur met een geweldig uitzicht over allerlei kleine eilandjes. Eenmaal in Matsuyama gaan we met een kabelbaan naar Matsuyama Castle. Vervolgens naar Ishite-ji, een boeddhistische tempel en onderdeel van de pelgrimage. In de namiddag naar Dogo Onsen, een eeuwenoud badhuis.

Dag 10 : Dag 10. MA. Matsuyama – Kotohira – Takamatsu – Naruto – Kobe – Osaka

Richting Kotohira, een schrijn gebouwd ter ere van vissers. De tempel staat op een berg en om er te komen moeten er 785 treden worden beklommen.
In Takamatsu bezoeken we de Ritsurin-tuin, een prachtige zentuin. Daarna lunch. Vervolgens richting Naruto, voor de waterkolken en daarna naar kosmopoliete stad Kobe. Daar bezoeken we Kobe Tower. ’s Avonds terug naar Osaka.

Dag 11 : Dag 11. DI. Osaka – Tsumago – Matsumoto

Richting Tsumago in de Japanse Alpen. Tsumago is een klein dorpje en eeuwenoude handelspost. Daarna bezoeken we Matsumoto die bekend staat om zijn zwarte kasteel.

Dag 12 : Dag 12. Matsumoto – Tokyo

Terug naar Tokyo. Aankomsttijd ca. 13 uur. Einde van de groepsreis.

VERTREKDATA:
FEB 2017: 11
MAA 2017: 11

PRIJS PP:

Op basis van tweepersoonskamer: 3227 EUR pp

Op basis van eenpersoonskamer: 4301 EUR pp

Op basis van driepersoonskamer: 3066 EUR PP

ACCOMMODATIE:

Tokyo: Hotel Mercure Tokyo Ginza (****); Kawaguchiko: Oike Hotel Ryokan (****), Hotel Tagaogi Ryokan (****); Nagoya: Hotel Mercure Cypress (****); Kyoto: Hotel Ibis Styles Kyoto Station (***); Osaka: Hotel Courtyard Shin Osaka Station (****); Okayama: Hotel Ana Crowne Plaza (****), Hotel Mitsui Garden (****); Hiroshima: Rihga Royal Hotel (****), Grand Prince Hotel (****); Matsuyama: Ana Hotel Matsuyama (****); Osaka: Hotel Courtyard Shin Osaka Station (****); Matsumoto: Hotel Buena Vista (****), Hotel Matsumoto Marunouchi (****);
** Hotels in Japan: wegens een beperkte beschikbaarheid gedurende congressen, evenementen of festivals is overnachten in bovenbestaande hotels niet altijd mogelijk. In dit geval zullen we alternatieven aanbieden.

INCLUSIEF:
– Busreis met Engelssprekende gids, basis reisverzekering, dagelijks ontbijt
– Transfer na aankomst op het vliegveld
– Boottocht: Kawaguchiko, Hiroshima – Shikoku
– Avondtransfer: Shinjuku in Tokyo, Dotonbori in Osaka
– Toegang: metro in Tokyo, Metropolitan Government Building, Meiji Shrine, Asakusa Kanon Temple in Tokyo, traditional highland museum-town Saiko Iyashinosato Nenba in Saiko, Fuji Sengen Shrine in Kawaguchiko, Toyota Museum in Nagoya, Kinkakuji Temple, Fushimi-Inari Shrine, Arashiyama, Nijo Castle in Kyoto, Horyuji, Okuno-in Mausoleum, Kongo Buji, zenmeditatie op Mt. Koya, Himeji Kasteel Korakuen in Okayama, Memorial and Peace Museum in Hiroshima, Ishite Ji, Dogo Onsen, Kotohira, Ritsurin-tuin Takamatsu, Kobe Tower, Matsumoto Kasteel
– Kabelbaan: Kachi Kachi-berg, Matsuyama Kasteel
– 2x lunch of diner in Kawaguchi-ko en Mt. Koya.

VOORWAARDEN SEMI-GROEPSREIZEN

Deze reizen worden georganiseerd door EUROPAMUNDO VACACIONES, onderdeel van de JTB Group, gehuisvest in Calle García de Paredes, 55, 1º, 28010 Madrid, Spanje.
FOUTEN
Fouten in het reisschema worden geupdate in de error page van de www.europamundo.com website. De fouten zullen worden verbeterd in “MyTrip” na aanschaf van de reis.
BEGIN/EINDE DIENSTEN
De diensten aangeboden door Europamundo Vacaciones gelden alleen voor het landarrangement. Ze gaan in op het moment dat de reiziger de eerste t/m laatste dienst ontvangt. Europamundo Vacaciones is niet verantwoordelijk voor omstandigheden die buiten de service vallen (bijv. vluchtvertragingen, verlies en/of schade van bagage tijdens de vlucht, problemen bij de douane en met documentatie).
AANMELDEN
Reiziger kan informatie van de diensten opzoeken in “MyTrip”, een pagina speciaal gecreëerd voor de reiziger. Aangeraden wordt om deze informatie te checken (namen, vertrekdata, transfervluchten etc).
ANNULERINGEN
Europamundo kan geen onvolledige reserveringen annuleren. De reisagent, JTB, zal de definitieve annulering maken ervan uitgaande dat alle details correct zijn. De reiziger mag altijd annuleren, met recht op restitutie, maar moet een compensatiebedrag van 35 EUR plus annuleringskosten afhankelijk van moment van annulering per persoon voldoen.
Annuleringskosten voor vertrek:
> 31 dagen: kosteloos
vanaf 30 t/m 21 dagen: 35 EUR + 10%
vanaf 20 t/m 11 dagen: 35 EUR + 20%
vanaf 10 t/m 3 dagen: 35 EUR + 30%
< 48 uur: 35 EUR + 50%
No show: 100%. No show aan het begin van de reis, zonder melding van annulering, heeft geen recht op restitutie behalve onder bijzondere omstandigheden die grondig onderzocht zullen worden.
Verscheidene annuleringsvoorwaarden zullen van toepassing zijn voor bepaalde reizen in verband met seizoenaliteit en dus beschikbaarheid accomodaties. De operator, mag, om deze reden verwerkingskosten vragen, die overeenkomen met het recht voorkomend in het land waarin de reis werd geboekt.
In het geval een reis geannuleerd wordt door aantoonbare overmacht zullen alleen de verwerkingskosten en niet-annuleerbare diensten worden gererkend. We raden daarom in alle gevallen een reisverzekering aan.
In het geval dat een klant door overmacht niet kan annuleren, dan zal een deel van de restitutie worden verstrekt voor het onderdeel/de onderdelen die niet werden gebruikt. Verwerkingskosten en uitgaven zullen in ieder geval worden gerekend. Om dit bedrag te berekenen zullen alleen de diensten die door Europamundo verleend worden berekend (exl. vliegtickets etc).
In gevallen waarbij de reiziger tijdens de reis annuleert zal de kamerbezetting worden gehalveerd (van double naar single, van triple naar double) en dit verschil zal aan de reiziger die geannuleerd heeft worden verrekend.

WIJZIGINGEN
Wijzigingen in een bevestigde boeking voor de start van de reis en meer dan 10 dagen voor vertrek (wijzigingen in vertrek/aankomst/reis) zijn verbonden aan de verwerkingskosten genoemd in het annuleringen gedeeelte.
KORTINGEN
Om recht op kortingen zoals vermeld in de brochure te verkrijgen tijdens het boeken is het verplicht om de noodzakelijke documentatie (paspoort, huwelijksakte etc) als bijlage toe te voegen. Kortingen worden niet toegedeeld indien er geen bewijs is tijdens het boeken. De kortingen gelden niet voor toeslagen (single room, stopovers tijdens de reis etc).
Kinderen
Kinderen onder de 18 zonder begeleiding van ouders of voogd moeten zijn voorzien van een ondertekend schriftelijk bewijs door de ouders en/of voogd die toestemming geeft dat het kind alleen reist. Europamundo moet op de hoogte zijn van de aanwezigheid van kinderen onder de 3 jaar tijdens het boeken, anders is dit niet toegestaan.
65+
Korting kan alleen worden toegepast met de triple room korting.
Herhalers
Korting kan alleen worden toegepast met de triple room korting.
Huwelijksreis
Korting kan alleen worden toegepast indien de reis 3 maanden na de trouwdatum volgt.
Passagiers die met z’n 3-en reizen.
Een triple room is een double room met een extra bed.
Groep reizigers
De korting kan niet worden toegepast indien de boeking minder dan 20 dagen van te voren wordt gemaakt.
GEEN TOELATING
Een gemiddelde fysieke en mentale bekwaamheid is verplicht om mee te mogen met de reis. In het geval van een reiziger met een specifieke fysieke of mentale behoefte of een reiziger ouder dan 75 jaar en alleen reist, dan moet Europamundo hiervan schriftelijk van op de hoogte worden gesteld. Op basis hiervan wordt een analyse gemaakt en wordt gekeken of er speciale medische zorg noodzakelijk is tijdens de reis. Indien de reiziger akkoord gaat met de reis, dan is Europamundo niet verantwoordelijk voor eventuele complicaties of discomfort. Europamundo heeft het recht om reserveringen te weigeren en om reizigers gedurende de reis te weigeren indien zij een gevaar vormen voor zichzelf en omstandigen. Europamundo behoudt zich ook het recht voor om reizigers die de reis verstoren te weigeren.
DOCUMENTATIE
Alle reizigers moeten in het bezit van geldige reisdocumenten (paspoort, visum, gezondheidsverklaringen etc) zijn. De reiziger is verantwoordelijk voor deze documenten en eventuele complicaties (zoals weigering bij de douane) die gebrek hieraan hieruit kunnen komen vallen niet onder onmacht.
GEGARANDEERD VERTREK
Alle reizen hebben een gegarandeerd vertrek, maar in extreme gevallen zal een vertrek niet door kunnen gaan. In dit geval zal Europamundo dezelfde reis op een eerdere of latere tijdstip aanbieden en zal een korting van 50% ter compensatie bieden.
Annuleringen van gegarandeerde reizen kunnen voorkomen (zonder compensatie) in het geval van onvoorziene omstandigheden zoals civiele onrust, terroristische aanvallen, natuurrampen, epidemieën en economische omstandigheden.
INCLUSIEF
Europamundo zal tijdens iedere reis specificeren wat er allemaal inclusief is.
Assistentie
Alle landroutes, indien anders aangegeven, bevatten de ondersteuning van een reisleider (Engels- of Spaanssprekend of lokaal). Tijdens bepaalde reizen zal de voertaal zowel Engels als Spaans zijn. Er zal geen assistentie zijn gedurende extra overnachtingen voor of na aanvang van de reis. Indien de reiziger alleen een deel van de reis onderneemt, dan zal de assistentie beginnen vanaf het moment dat de groep aankomst op de plek wanneer de reiziger zich daarbij aansluit.
Reisschema’s
Gedetailleerde reisschema’s zijn terug te vinden op www.europamundo.com als “MyTrip”  en tijdens de reis komt het voor dat er van bus/gids wordt gewisseld.
Hotels
Details betreffende hotels zijn terug te vinden op www.europamundo.com als “MyTrip”. De reiziger is verantwoordelijk voor alle eventuele schade aangericht in het hotel/in de bus/derde partijen/medereizigers zoals bekeuringen en of boetes door eigen toedoen.
REISVERZEKERING
Europamundo zal een reisassistentie reispolis voor zijn passagiers afsluiten. Deze polis dekt de diensten vanaf het begin t/m het einde van de reis (excl. vliegreis). Europamundo is niet verantwoordelijk voor diensten die door de reiziger als verzekerd worden beschouwd terwijl dit niet zo is. Het is mogelijk om de beperkingen van de polis te zien op www.europamundo.com. Voor eigen veiligheid adviseert Europamundo om de reizigers een eigen verzekering af te sluiten.
TRANSPORT
De diensten van Europamundo zijn landarrangementen en worden per bus uitgevoerd. De grootte van het voertuig is afhankelijk van het aantal passagiers. Europamundo heeft geen bussen die voorzien zijn van een rolstoelhelling.
Indien het aantal passagiers op een onderdeel laag is, zal Europamundo – onder het mom van Gegarandeerd Vertrek – alternatief vervoer voorzien.
SANITAIRE VOORZIENINGEN
Veel bussen hebben geen sanitaire voorzieningen. Indien wel, dan wordt de reiziger gevraagd om er zo weinig mogelijk gebruik van te maken i.v.m geuren en schoonmaakbeperkingen.
EXCLUSIEF
Diensten die niet genoemd zijn in het programma, contract of informatie worden aan reiziger doorgegeven zoals bijv. luchthavenbelasting etc.
AANKOMST/VERTREKPUNT
Indien anders genoemd is het vertrekpunt van een reis het hotel. Het is van belang dat de reiziger dit checkt. No shows tijdens genoemde tijden/plaatsen kunnen het verlies van de service riskeren zonder recht op restitutie.
EXTRA NACHTEN
Prijzen voor extra nachten zijn alleen geldig voor reizigers die een reis bij Europamundo hebben geboekt gezien dat dit een directe verlening van de reis is. Gezien dat Europamundo geen plekken gereserveerd heeft voor deze extra nachten kan de prijs niet worden gegarandeerd.
TRANSFER BELEID
Transfers inclusief in de tour zijn gespecificeed op een tourbasis. In het geval dat transfers worden aangeboden dan kunnen deze privé of gedeeld zijn met andere reizigers zoals transfers van hotel naar hotel en/of vliegveld. Indien de reiziger zelf accommodatie heeft geregeld voor de reis, dan vervalt de transfer naar het beginpunt van de groepsreis. De passagier is verantwoordelijk voor het doorgeven van de correcte informatie omtrent aankomsttijden op de luchthaven.
DOUBLE ROOMS/TRIPLE ROOMS
Europamundo kan niet garanderen dat alle hotelkamers double rooms zullen hebben (groot tweepersoonsbed) en zullen de meeste hotelkamers twin rooms hebben (twee losse bedden). Triple rooms zijn double rooms met een extra bed en zijn aan te raden voor volwassenen reizigers, maar voor families met een kind.

BAGAGE
Iedere passagier mag 30kg aan baggage meenemen. Europamundo zal extreem grote baggage weigeren. Europamundo is niet verantwoordelijk voor bagageverlies of diefstal gedurende het verblijf in het hotel.
Europamundo is niet verantwoordelijk voor het verlies of diefstal van baggage, geld, sieraden, electronica of kostbare bezittingen.
NOODNUMMER
In het geval van nood tijdens een tour moet de reiziger direct naar de reisleider. Europamundo heeft een 24/7 noodnummer die reiziger terug kan vinden in zijn reisdocumenten. Niet-urgente zaken en/of vragen zullen niet met dit nummer worden aangekaart (vragen over reserveringen, prijzen, beschikbaarheid etc).
PRIJSWIJZIGINGEN
Prijzen zijn berekend op basis van de wisselkoers op het moment wanneer de brochure werd gemaakt en zullen niet worden gewijzigd.
KLACHTEN
In het geval van een klacht m.b.t de aangeboden diensten, wordt de reiziger verzocht om een specifieke geschreven klacht in te dienen. Europamundo zal binnen 40 dagen schriftelijk antwoord geven op de klacht. Europamundo zal niet ingaan op klachten lang nadat de reis is uitgevoerd.